24 апреля 2024
BLOGNEWS — мнения и события

Лукашенко назвав шість найважливіших завдань ОДКБ на сучасному етапі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав шість найважливіших завдань, що стоять перед Організацією Договору про колективну безпеку на сучасному етапі. Відповідні заяви глава держави зробив сьогодні на зустрічі з секретарями рад безпеки держав - учасниць ОДКБ, передає кореспондент РІА.

В якості найважливіших завдань Президент визначив координацію зовнішньополітичної діяльності держав - членів ОДКБ; співробітництво Організації з провідними універсальними і регіональними міжнародними структурами; комплексне зміцнення військового, військово-технічного, антикризового та миротворчого потенціалів ОДКБ.

Це також протидія міжнародному тероризму і боротьба з незаконним обігом наркотиків; забезпечення стабільної міграційної обстановки; вдосконалення юридичної основи і механізмів взаємодії в рамках Організації.

За словами Олександра Лукашенка, засідання комітету проходить в непростий час. Міжнародна ситуація характеризується зростанням нестабільності, перебудовою відносин між світовими центрами сили і посиленням взаємної конкуренції. Активно формуються умови для перенесення протистояння в космічну сферу, кіберпростір.

"На кордонах наших країн нарощується військова інфраструктура НАТО, розгортається система протиракетної оборони, реалізуються проекти зі створення високоточної зброї. Конфлікти, економічні та соціальні потрясіння продовжують залишатися джерелами міграційної кризи", - сказав Президент. Олександр Лукашенко підкреслив, що особливу загрозу представляє терористична активність в Європі і Центральній Азії, турбує протистояння на південному сході України, в Нагірному Карабасі.

Незважаючи на намічені позитивні тенденції, не врегульована ситуація навколо Придністров'я. "Очевидно, що в цих умовах підвищується значимість нашої організації.

В силу багатофункціональності у ОДКБ є потенціал для того, щоб відігравати вагому роль у майбутній оновленій архітектурі безпеки євразійського континенту", - заявив глава білоруської держави. Він вважає за необхідне своєчасно приймати стратегічні рішення, засновані на єдності і союзницькій згуртованості, вибудовувати узгоджені колективні відповіді на глобальні і регіональні виклики. Як повідомлялося, Білорусь головує в ОДКБ з 14 жовтня 2016 року.

15.06.2017

Похожие записи

Украина и Израиль завершили переговоры по ЗСТ

Украина и Израиль завершили переговоры по ЗСТ
Деньги

Соглашение о ЗСТ откроет новые возможности для украинского экспорта в Израиль, который в прошлом году составил 781,2 млн долларов, а также новый рынок для бизнеса, считает глава правительства Владимир Гройсман. Украина и Израиль заве...

Читать дальше

Ломаченко завершил подготовку к предстоящему бою с Линаресом

Ломаченко завершил подготовку к предстоящему бою с Линаресом
Спорт

Чемпион мира WBO во втором полулегком весе Василий Ломаченко (10-1, 8 KO) закончил процесс подготовки к проведению боя за титул WBA в легком весе против Хорхе Линареса (44-3, 27 KO), сообщает Instagram менеджера Украинская Эгис Климас. Наш соотечест...

Читать дальше

Санкционные страдания: российские олигархи воззвали к помощи Кремля

Санкционные страдания: российские олигархи воззвали к помощи Кремля
Деньги

Российские олигархи, попавшие под санкции США, попросили помощи государства. Об этом сообщила "Газета.Ru". По данным издания, ссылаясь на возникшие проблемы, к правительству России уже обратились владелец En+ Олег Дерипаска, совладелец "Реновы" Викт...

Читать дальше

Компания Sony отчиталась о доходах за первый квартал 2015 года

Компания Sony отчиталась о доходах за первый квартал 2015 года
Деньги

Sony продолжает улучшать свои финансовые показатели после многолетнего снижения прибылей, которое подвело корпорацию вплотную к грани банкротства. Новый президент Sony Кадзуо Хираи провёл тотальную реструктуризацию компании, избавился от большей част...

Читать дальше