03 мая 2024
BLOGNEWS — мнения и события

Корисні поради при остеоартрозі

Остеоартроз – це хронічна форма захворюваності суглобів з гострим запальним процесом. Дуже неприємна хвороба, яка примушує людей менше рухатися і залишає їх в безпомічному стані.

З кожним роком на цю хворобу страждає все більше людей похилого віку. Але останнім часом часто остеоартроз почав виникати й у людей від 30 років. Найчастіше хвороба націлена на колінні суглоби, рідше - на тазові або на суглоби великих пальців ніг. При гострому артриті пошкоджується лише суглобовий хрящ, а от при хронічному запальний процес поширюється на весь суглоб, м’язи та кістки.

Причинами остеоартрозу часто є не один, а разом декілька факторів:

·         Вік. Коли організм починає старіти, хрящова тканина втрачає свою еластичність і становиться біль вразливою. Хвороба вражає не всіх людей похилого віку, але якщо присутні також і інші фактори - ризик захворіти дуже високий.

·         Вроджені фізичні аномалії. Дисплазія сполучної тканини чи пошкодження суглобів під час пологів без правильного лікування може спричинити хворобу навіть у ранньому віці.

·         Генетична прихильність організму до запалення суглобів. При хронічних пошкодженнях багатьох суглобів, хвороба може передаватися у “спадок”.

·                 Травми, що спричинили забої, переломи, розриви зв’язок та ін. а також постійне травмування та регулярні мікротравми (наприклад, у спортсменів).

·         Супутні захворювання, такі як діабет, порушення обміну речовин, ожиріння, варикоз тощо.

Найбільш поширеними симптомами хвороби є:

·         Біль в ушкодженому суглобі. Ігнорування болю може спричинити поширення запалення, що призведе до більших пошкоджень.

·        ”Сухе” хрустіння суглобів говорить про зношеність суглобових поверхонь.

·         Зниження амплітуди пошкодженого суглоба.

·         Зміна зовнішнього вигляду суглоба, коли пошкодження видно неозброєним оком. Суглоб виглядає збільшеним, причиною чого є надмірний об’єм суглобової рідини.

·         На початкових стадіях після сну може спостерігатися відчуття скутості суглобів.

Більше про причини та наслідки хвороби, а також про методи її запобігання ви прочитаєте тут.

Серед рекомендацій від лікарів ви можете почути наступне:

·         При перших ознаках хвороби треба відмовитися від напівфабрикатів, ковбаси, фаст-фуду та іншої їжі, що містить багато консервантів.

·         Використання препаратів, що затримують розвиток хвороби.

·         Рекомендують також і щоденні прогулянки, вони надають ефект знеболювального.

·         При остеоартрозі необхідно правильно вибирати взуття, що не тільки знизить больові відчуття, але й допоможе більше знаходитися у русі.

При виникненні будь-яких симптомів чи підозри на хворобу радимо одразу звертатися до лікаря, не займаючись самолікуванням.

26.11.2020

Похожие записи

Украина и Израиль завершили переговоры по ЗСТ

Украина и Израиль завершили переговоры по ЗСТ
Деньги

Соглашение о ЗСТ откроет новые возможности для украинского экспорта в Израиль, который в прошлом году составил 781,2 млн долларов, а также новый рынок для бизнеса, считает глава правительства Владимир Гройсман. Украина и Израиль заве...

Читать дальше

Ломаченко завершил подготовку к предстоящему бою с Линаресом

Ломаченко завершил подготовку к предстоящему бою с Линаресом
Спорт

Чемпион мира WBO во втором полулегком весе Василий Ломаченко (10-1, 8 KO) закончил процесс подготовки к проведению боя за титул WBA в легком весе против Хорхе Линареса (44-3, 27 KO), сообщает Instagram менеджера Украинская Эгис Климас. Наш соотечест...

Читать дальше

Санкционные страдания: российские олигархи воззвали к помощи Кремля

Санкционные страдания: российские олигархи воззвали к помощи Кремля
Деньги

Российские олигархи, попавшие под санкции США, попросили помощи государства. Об этом сообщила "Газета.Ru". По данным издания, ссылаясь на возникшие проблемы, к правительству России уже обратились владелец En+ Олег Дерипаска, совладелец "Реновы" Викт...

Читать дальше

Компания Sony отчиталась о доходах за первый квартал 2015 года

Компания Sony отчиталась о доходах за первый квартал 2015 года
Деньги

Sony продолжает улучшать свои финансовые показатели после многолетнего снижения прибылей, которое подвело корпорацию вплотную к грани банкротства. Новый президент Sony Кадзуо Хираи провёл тотальную реструктуризацию компании, избавился от большей част...

Читать дальше