26 апреля 2024
BLOGNEWS — мнения и события

CNN: Facebook дозволить вимикати політичну рекламу, але не всім

Перед початком запеклих президентських перегонів у США Facebook і Instagram оголосили, що дозволять користувачам вимикати політичну рекламу, щоб вона не з'являлася в стрічці.

"Ми почули тих, хто вже визначився з вибором і просто хоче завершення виборів", - цитує CNN виконавчого директора й засновника Facebook Марка Цукерберга.

Можливість блокувати політичну рекламу стане доступною користувачам в США впродовж наступних кількох тижнів. Функція буде стосуватися також повідомлень від так званих "комітетів політичної дії" - організацій, через які політики в США зазвичай збирають пожертви для своїх кампаній.

Facebook неодноразово критикували за те, що соціальна мережа дозволяє кандидатам розміщувати рекламу, яка містить брехню й фальшиві твердження. Наприклад, компанію змусили видалити сотні повідомлень від команди президента Дональда Трампа, в яких стверджувалося, що "фальшиві новини" спробують заблокувати рекламу його кампанії перед "Суперкубком".

Хоча федеральні закони вимагають, щоб телеканали її показували. Також інша реклама Трампа закликала людей "відповісти негайно" на опитування, яке видавало себе за перепис в США, але насправді ним не було.

Разом з тим, Цукерберг нещодавно сказав, що Facebook "не повинен бути арбітром правди у всьому, що люди говорять в інтернеті". Так він відреагував на рішення Twitter перевірити на достовірність деякі повідомлення Трампа.

19.06.2020

Похожие записи

Instagram готова была отдаться Twitter за $525 млн, да вмешался Facebook

Instagram готова была отдаться Twitter за $525 млн, да вмешался Facebook
Деньги

За несколько недель до заключения миллиардной сделки с Facebook глава Instagram Кевин Систром (Kevin Systrom) дал устное согласие Twitter на продажу фотосервиса за 525 миллионов долларов, но позже забрал свои слова обратно, пишет газета The New York ...

Читать дальше

Акционеры Facebook требуют отставки Цукерберга

Акционеры Facebook требуют отставки Цукерберга
Деньги

Часть акционеров Facebook выразила недовольство тем, что стоимость компании упала на фоне скандалов об утечках данных. Акционеры американской компании Facebook потребовали убрать основателя социальной сети Марка Цукерберга с поста...

Читать дальше

Цукерберг намерен продать 75 млн акций Facebook

Цукерберг намерен продать 75 млн акций Facebook
Наука

Основатель социальной сети Facebook Марк Цукерберг заявил, что планирует продать до 75 миллионов акций своей компании в ближайшие полтора года, – передает Корреспондент.biz. "Мы планируем ускорить нашу работу и продать большинство своих акций раньше...

Читать дальше

Facebook сделал новый шаг в борьбе с новостями-фейками

Facebook сделал новый шаг в борьбе с новостями-фейками
Наука

Администрация социальной сети Facebook официально объявила о том, что страницы, регулярно постящие фейковые новости, не смогут закупать у нее рекламу. На данный момент сеть не позволяет рекламодателям откручивать рекламу, которая содержит линки на ст...

Читать дальше