04 мая 2024
BLOGNEWS — мнения и события

Марсохід Curiosity сфотографував Землю й Венеру з поверхні Червоної планети

Марсохід Curiosity американського аерокосмічного агентства NASA зробив унікальні світлини Землі та Венери з поверхні Червоної планети.

Фото зробили 5 червня 2020 року через 75 хвилин після заходу сонця на Марсі (на 2784-й марсіанський день місії Curiosity), йдеться на сайті NASA.

В агентстві уточнили, що марсохід зробив дві окремих фотографії Землі і Венери. Згодом їх об’єднали в один кадр, щоб створити панорамне зображення.

Отриманий кадр наочно демонструє, як же далеко марсохід знаходиться від “дому”.

Земля і Венера видніються на фото як невеликі крапки світла в небі над Червоною планетою. Як пояснюють у NASA, вони здаються лише маленькими тьмяними крапками через відстань і марсіанський пил. Зазвичай же планети з поверхні Марса здаються яскравими зірками.

У лівому нижньому кутку знімка можна помітити частину скелі під назвою Вежа Б’ютта, яку марсохід досліджує вже більше року.

З моменту приземлення на Червону планету в 2012 році Curiosity надіслав на Землю знімки синіх марсіанських заходів сонця і астероїдів. Він також зміг сфотографувати Меркурій і два супутники Марса – Фобос і Деймос.

Curiosity є автономною хімічною лабораторією. Апарат повинен пройти десятки кілометрів і провести повноцінний аналіз марсіанських ґрунтів і компонентів атмосфери. Для виконання контрольованої і більш точної посадки використовувалися допоміжні ракетні двигуни. Запуск Curiosity на Марс відбувся 26 листопада 2011 року, м’яка посадка на поверхню Марса – 6 серпня 2012 року.

17.06.2020

Похожие записи

NASA удивило новыми фотографиями с Марса

NASA удивило новыми фотографиями с Марса
Наука

NASA опубликовало новые фотографии поверхности Марса, сделанные с помощью зонда Mars Reconnaissance Orbiter (MRO). Фотографии появились на сайте космического агентства. MRO исследует наличие воды на красной планете. Орбитальный аппарат делает крупно...

Читать дальше

В NASA назвали дату отправки миссии на Марс

Наука

На борту марсохода размещен небольшой вертолет, который, по словам ученых, сможет летать над поверхностью Красной планеты. Американское космическое агентство NASA сообщило, что 30 июля в 7:50 (14:50 по Киеву) состоится запуск на Марс...

Читать дальше

Каліфорнія заборонить продаж нових легкових автомобілів на викопному паливі з 2035 року

Каліфорнія заборонить продаж нових легкових автомобілів на викопному паливі з 2035 року
Авто

Влада Каліфорнії повідомили, що зараз більше половини викидів парникових газів в штаті доводиться на транспортний сектор, тому розпочата законодавча ініціатива повинна прискорити перехід на екологічно чисті види транспорту – продаж нових машин з ДВС ...

Читать дальше

В NASA назвали дату возвращения на Землю корабля Crew Dragon

В NASA назвали дату возвращения на Землю корабля Crew Dragon
Новости

Космический корабль Crew Dragon американской компании SpaceX вернется с Международной космической станции (МКС) на Землю 28 апреля и приводнился в одной из семи избранных зон. Об этом сообщается на сайте Национального управления США по аэронавтике и ...

Читать дальше