Китайські фахівці в області харчування представили групи продуктів, які потребують обов’язкової термообробки перед вживанням в їжу.
Всім відомо, що багато продуктів можна вживати як в сирому, так і в обробленому вигляді. Китайські експерти розповіли, які з них необхідно замочувати і бланшувати перед безпосереднім приготуванням.
У список входять консервовані продукти, навіть мариновані і в’ялені овочі слід обдавати окропом. Таку ж процедуру необхідно проводити зі спаржею та селерою. Ця проста обробка виводить з продуктів зайві солі і нітрити.
До обов’язкового процесу замочування і опіку відноситься бобова і стручкова квасоля. Таким чином вона позбавляється від щавлевої кислоти, яка викликає проблеми з травленням.
Крім того, до цієї категорії відносяться і всі складні в очищенні продукти, серед яких різні види капусти, наприклад, брокколі. Замочування в підсоленій воді допоможе позбутися від комах і їх личинок.
Не залишилося без уваги китайських фахівців і м’ясо. Перед приготуванням шматки м’яса обов’язково слід замочити в чистій воді на кілька годин. Такий проста процедура допоможе позбутися не тільки від крові, але і від бактерій.