17 мая 2024
BLOGNEWS — мнения и события

Як дбати про безпеку вихідного кота?

Вихідну кішку слід стерилізувати або каструвати. Це захистить її від вагітності, а також від певних захворювань. З іншого боку, коти матимуть трохи менший темперамент, що зменшить їх готовність брати участь у битвах за територію.

Багато інших корисних статей про домашніх тварин та догляд за ними зібрано на сайті.

Перший вихід кота на прогулянку

Перед тим, як випустити кішку, добре знати, які небезпеки можуть його чекати. Перш за все, вони гуляють вулицями та ризикують потрапити під машину. Перший вихід домашньої кішки назовні повинен проходити в тихий час, коли на вулицях небагато машин. Найкраще спостерігати за твариною на короткій відстані, не заважаючи її поведінці. Ви можете взяти поводок, якщо вам це потрібно.

Кошенята мають дуже гарну орієнтацію на місцевості, але іноді багато стресу змушує їх втікати і вони не можуть повернутися додому. Щоб мати шанс потрапити до власника, варто написати на ошийнику адресу власника. Напишіть ім'я кота, ім'я власника та його номер телефону. Той, хто помітить бродячого кота, зможе повернути господарю.

Купуючи ошийник, варто звернути увагу на те, що він був обладнаний механізмом, який не зачіпатиметься за сторонні предмети. Завдяки цьому тварина не опиниться в пастці дерева або огорожі через ремінець на шиї. Якщо він відбиває світло, це також захистить кота, який буде добре помітний на дорозі.

Іншим корисним рішенням є чіп, імплантований під шкіру. Процедура відбувається у ветеринарному відділенні. Краще оснастити кішку адресою на ремінці і чіпом. Це останнє рішення, як і раніше, не дуже популярне, тому не кожна людина, яка знаходить бродячу домашню тварину, може надумати ідею відвідування ветеринара, щоб дізнатись, чи вона чіпована.

Кішка виходить у сад

У випадку будинку з садом, кішка не буде піддаватися недбалості водіїв і контакту з іншими тваринами. Ви можете побудувати вольєр або велику клітку з сітки, яка дозволить коту бути на відкритому повітрі і спостерігати за площею. Проте це все-таки граничне рішення. Краще просто забезпечити місця, які можуть бути небезпечними для нього в саду. До них відносяться ставок, якщо риба плаває в ній, то тварина може спокуситись полювати на неї. Це, в свою чергу, викликає високий ризик падіння у воду. Якщо ставок глибокий, це може закінчитися трагічно.

Варто закріпити місцевість з ставком, наприклад, високою огорожею, на яку тварина не зможе піднятися. У випадку не надто глибокого ставка необхідно перевірити, чи немає отруйних рослин в районі та його околицях. Також треба відмовитися від штучних добрив та обприскування. Коти люблять гризти деякі рослини, і споживання листя, покритого хімічними речовинами, надзвичайно небезпечно для них.

20.04.2018

Похожие записи

Украина и Израиль завершили переговоры по ЗСТ

Украина и Израиль завершили переговоры по ЗСТ
Деньги

Соглашение о ЗСТ откроет новые возможности для украинского экспорта в Израиль, который в прошлом году составил 781,2 млн долларов, а также новый рынок для бизнеса, считает глава правительства Владимир Гройсман. Украина и Израиль заве...

Читать дальше

Ломаченко завершил подготовку к предстоящему бою с Линаресом

Ломаченко завершил подготовку к предстоящему бою с Линаресом
Спорт

Чемпион мира WBO во втором полулегком весе Василий Ломаченко (10-1, 8 KO) закончил процесс подготовки к проведению боя за титул WBA в легком весе против Хорхе Линареса (44-3, 27 KO), сообщает Instagram менеджера Украинская Эгис Климас. Наш соотечест...

Читать дальше

Санкционные страдания: российские олигархи воззвали к помощи Кремля

Санкционные страдания: российские олигархи воззвали к помощи Кремля
Деньги

Российские олигархи, попавшие под санкции США, попросили помощи государства. Об этом сообщила "Газета.Ru". По данным издания, ссылаясь на возникшие проблемы, к правительству России уже обратились владелец En+ Олег Дерипаска, совладелец "Реновы" Викт...

Читать дальше

Компания Sony отчиталась о доходах за первый квартал 2015 года

Компания Sony отчиталась о доходах за первый квартал 2015 года
Деньги

Sony продолжает улучшать свои финансовые показатели после многолетнего снижения прибылей, которое подвело корпорацию вплотную к грани банкротства. Новый президент Sony Кадзуо Хираи провёл тотальную реструктуризацию компании, избавился от большей част...

Читать дальше